Vi jämför Norwegian och SAS mellan Oslo och Köpenhamn

sas

Norwegian och SAS har under över ett decennium varit huvudkonkurrenter om den europeiska marknaden, även om dessa två gigantiska bolag varit så långt som det går ifrån varandra när det gäller affärsmodell. Förlusttyngda SAS som har opererat över hela världen med normala till högre biljettpriser står nu inför allt högre konkurrens från storsatsande Norwegian som är ett lågkostnadsbolag vilka nu även öppnar operation interkontinentalt som första lågprisflyg i Europa. Norwegian och SAS konkurrerar även på flyg mellan Olso och Köpenhamn.

SAS mellan Oslo och Köpenhamn

När du väljer SAS som flyg mellan Oslo och Köpenhamn så startar priset på 632 kronor, och kan gå upp till en bra bit över 2000 kronor beroende på hur sent du bokar din biljett. I en biljett hos SAS ingår det möjlighet att medta 23 kg bagage samt handbagage samt val av sittplats 22 timmar innan avgång. I övrigt så finns det online check-in, kaffe, te och tidningar samt att barn får upp till hela 90 procents rabatt. Hos SAS har du naturligtvis en förstklassig service. Assistans för ensamresande barn är möjligt att få hos SAS.

Norwegian mellan Oslo och Köpenhamn

När du väljer Norwegian för flyg Oslo till Köpenhamn så får du det låga priset av 432 kronor upp till nästan runt 1700 kronor vid sen bokning. Norwegian erbjuder upp till 10 kg handbagage och incheckat bagage varierar beroende på biljett. Hos Norwegian finns visionen att alla reser likadant, vilket ändå ger en trevlig resa med gratis wifi och kaffe hos ett uppstickande lågprisflyg som utmanar hela Europa och världen inom billiga flygresor. Naturligtvis är servicen bra och även här finns det tillgång till tidningar. N’r det g’ller att flyga med barn så erbjuder Norwegian resor gratis för barn under 2 år, och från 2 upp till 11 år så betalar du 75 procent av en vuxenbiljett. Assistans för ensamresande barn kan även fås.

Tittar man på statistik över kundeservice för Norwegian och SAS i Danmark så ser det ut så här:

Sas kundeservice 5.24 i betyg 14 röster (Hämtat Juli 2015)

Norwegian kundeservice 4.9 i betyg 12 röster (Hämtat Juli 2015)

Tittar man på statistik över kundeservice för Norwegian och SAS i Danmark så ser det ut så här:

Sas kundeservice 6.23 i betyg 21 röster (Hämtat Juli 2015)

Norwe01gian kundeservice 5.5 i betyg 17 röster (Hämtat Juli 2015)

Slutsats av SAS vs Norwegian mellan Oslo och Köpenhamn

När vi nu har jämfört SAS och Norwegian mellan Oslo och Köpenhamn, så är det i första hand priset du får se till. Beställer du biljett i tid så kan du tjäna hela 200 kronor på att välja Norwegian. När det gäller bagage så är detta ingen långresa och det har då inte så stor betydelse. Bra service får du hos både dessa bolag, och tillgång till toalett, tidningar och gratis kaffe finns hos båda. Om det är så att du vill ha absolut bästa komfort så väljer du SAS och betalar 200 kronor extra för den korta tid du reser. Är du nöjd med att resa som alla andra så väljer du Norwegian och får en bra och snabb resa till ett lägre pris. När det gäller att flyga tillsammans med ett barn eller flera som är mellan 2 till 11 år, så blir det istället SAS som blir ett billigare val och därmed det val du ska göra när du ska flyga mellan Oslo och Köpenhamn. Överlag så har SAS bättre än kundeservice än Norwegian enligt folket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *