Några av de mest populära platserna att besöka som turist i Köpenhamn

När du besöker Köpenhamn som turist så finns det tre platser som är ett måste att besöka. Dessa tre olika besök kan med fördel också göras om du reser med hela familjen och eventuella barn. De platser du inte får missa är Den Blå Planet som är Danmarks akvarium av enorm storlek och med många saker att se, och sedan så är det naturligtvis Tivoli och Zoo som inte heller dessa får missas. Genom att se till att besöka dessa platser när du kommer som turist i Köpenhamn, så skapar du en aktivitetsplan som verkligen håller och kommer att ge alla som är med trevliga minnen för livet.

Den Blå Planet – Danmarks akvarium

Detta stora äventyrsakvarium i Köpenhamn är verkligen något som inte får missas, speciellt om det är barn med men passar lika bra för grupper och vuxna. Här finns det varje dag ett fullspäckat schema med olika visningar och uppträdanden med många av de olika djur och fiskar som lever i våra vatten. Här hittar du fiskar från alla världens hörn i fantastiskt vackra och intressanta miljöer. Att besöka denna fantastiska värld av vatten och dess levande djur, fiskar och organismer kostar bara 90 Dkk för barn och 150 Dkk för vuxna. Ett riktigt fynd för många timmars fantastisk underhållning.

 

Tivoli – Underhållning och karuseller för hela slanten

Om du har besökt Skansen och Liseberg tidigare, och tyckte detta var fantastisk och stort, så kommer dessa platser att verka väldigt ynkliga efter ett besök på Tivoli i Köpenhamn. Här hittar du en plats för nöje och underhållning som definitivt är ledande i Norden. Detta är en plats där allt kan hända, och du hittar uppträdanden, karuseller och nöjen för hela slanten. Hit kan alla vuxna gå och få riktigt mycket nöje, och det går även bra att ta med sina barn. Entrén till denna fantastiska plats kostar 99 Dkk, och barn under 8 år går in gratis. Tänk dock på att du som ensam vuxen endast kan ledsaga fyra barn under 8 år. Utöver entrébiljetten så tillkommer naturligtvis kostnader för de olika attraktioner som erbjuds.

tivoli

Zoo – Alla världens djur på en jättestor yta

Möt alla världens djur på en gigantisk plats där du kan se och möta alla de stora och små djuren som finns i olika världsdelar på vår planet. Zoo i Köpenhamn är öppet 365 dagar om året, och slår upp portarna varje dag klockan 10. Stängningstid är varierande på om du besöker under högsäsong eller lågsäsong om varierar mellan 16 till 20. Här kostar en biljett för vuxen 440 Dkk och barn under 3 år går in gratis tillsammans med vuxen. Barnbiljett finns mellan 3 till 11 år och kostar 275 Dkk. Här finns det även möjligheter att varje dag se fantastiska uppträdanden med många av dessa djur, där bland annat isbjörnar och delfiner är det stora dragplåstret. Inom detta område finns det givetvis också gott om platser där du kan ta en paus med något gott att äta eller bara en dryck eller en glass till barnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *